AUGUST WISHLIST

OREO CHEESECAKE – ANYONE CAN DO!

Hej mine kære.

I sidste uge havde jeg lidt travlt med at forberede mig mentalt på en udfordring jeg fik af Jacobs brors kæreste, om at skulle lave en oreo cheesecake til de kom på besøg fra Bornholm. Jeg er sååå ekstrem dårlig til at bage og har faktisk ikke forsøgt mig med nogen som helst form for avanceret bagning siden min fødselsdag for nogle år siden hvor jeg forsøgte mig med en hindbær lagkage ala Mette Blomsterberg, ærgerligt jeg ikke har billeder af den cus it was baaaad! Haha.

Denne oreo cheesecake for utrolig nem at bage og jeg ved allerede hvad jeg skal servere til min 25 års fødselsdag i december (and in many years to come). Hvis du er ligeså dårlig til at bage som jeg, er denne måske også den perfekte start for dig? her får du ihvertfald opskriften:

BUND

 • 350 g Oreo-kiks
 • 100 g smør
CREME
 • 200g philadelphia
 • 2 dl flormelis
 • 2 dl piskefløde

CHOKOLADEMOUSSE

 • 1 brev Dr. Oetker Chokolademousse
 • 100 g Oreo-kiks
TOPPING
 • 2 dl piskefløde
 • 1 spsk flormeliS
PYNT
 • 100 g Marabou Premium 70 %
 • 20 stk Mini Oreo eller alm. Oreo 10 stk
 • 12 stk hindbær
 • 12 stk blåbær
 • 10 blade citron melisse
Smelt smørret. Kør kiks til grov pulver i en foodprocessor. Bland smør og kiks. Tryk massen ud i en springform (ø ca. 24 cm).
Pisk Philadelphia og flormelis til en cremet masse. Pisk fløden stiv og vend den i Philadelphia-massen. Smør cremen ud på bunden og sæt den på køl.
Følg anvisningen på brevet med chokolademousse, tilsæt knuste Oreo. Fordel cremen på kagen og lad den køle af.
Pisk fløde og flormelis stift. Fordel cremen på toppen af kagen og lad den køle.
Høvl eller hak chokoladen og drys den over kagen før servering. De små Oreo lækkes hele på, sammen med evt. bær og citron melisse.
Lav kagen dagen før og andret den med bær, oreos og andre toppings på dagen.

Næste indlæg

AUGUST WISHLIST