BEAUTIFUL PARALIA

SUNCARE 101

Hej beauties.
Sommertiden lægger altid op til et indlæg omkring solpleje, da det er enormt vigtigt at beskytte sin hud i solen og noget som jeg især går rigtig meget op i. Jeg tror jeg er en smule farvet af den branche jeg arbejder i, og har set mange eksempler på hvad solen kan gøre af skader hvis man ikke passer på. I og med at jeg også har haft akne, synes jeg virkelig at det er vigtigt at jeg altid beskytter min hud i ansigtet og har respekt for solens stråler + man jo også gerne vil have at ens ansigt ser sundt ud hele livet.

Der er rigtig mange produkter på markedet og jeg har om nogen lært hvad dårlige solprodukter kan gøre ved huden – så det er virkelig noget man bør investere i. Jeg har siden jeg var teenager lidt af knopper (bumselignende) på skuldre og øvre ryg når jeg opholdt mig i solen, jeg har fundet ud af at hvis jeg bruger en ordenligt sollotion, så får jeg det ikke. Jeg har også bemærket fra min omgangskreds at mange har tendens til soleksem og små blærer og andet udslæt hvis de ikke bruger ordenligt sollotion.
Til ansigtet er jeg ekstra, både fordi jeg har haft akne, men også fordi jeg kan have en smule tendens til rosacea og min hud er derfor meget sart, især overfor olieindholdige SPF og så får jeg urenheder.

UVA/UVB
Hvad er så UVA og UVB og hvorfor er det vigtigt at have en sollotion der beskytter mod begge?

UVA står for UV ?age? eller ?allergy?.
UVA-stråler er dem der findes hele året rundt, også på overskyede dage, og de udgør 95 % af de ultraviolette stråler, der rammer jordens overflade. De passerer igennem skyer, glas og epidermis. I modsætning til UVB-stråler kan de ikke mærkes og kan trænge dybt ind i huden. Eftersom de primært producerer frie radikaler, kan de forandre cellerne på lang sigt og forårsage følgende:
Fotoaldring: En forandring i elastin- og kollagenfibrenes retning, der får huden til at blive slap og miste dens spændstighed og rynker opstår.
Solintolerance, også kaldet solallergi (rødme, kløe, soleksem)
Pigmentforandringer (graviditetsmaske, pletter)
Udvikling af hudkræft
UVB står for UV ?burn? eller ?brown?
UVB-stråler udgør 5 % af de ultraviolette stråler, der rammer jorden. De har et meget højt energiindhold og bremses af skyer og glas, men kan trænge igennem epidermis. De giver hudens den brune farve, men kan også give forbrændinger, allergiske reaktioner og hudkræft. Det er derfor vigtigt at beskytte huden både mod UVA- og UVB-stråler.

Broadspectrum
Det er også vigtigt at have et SPF som er bredspektret, så du sørger for at huden er beskyttet mod både UVA/UVB.

SPF15, SPF30 eller SPF50?
Forskellen på de forskellige SPF betyder hvor meget den beskytter mod UVB stråler. Der er faktisk ikke den store forskel på eks. SPF30 og SPF50 og det har intet at gøre med hvor brun man bliver, men beskyttelsen, så du undgår at blive forbrændt. Da Jacob & jeg var i USA sidste år i 42 dage, brugte jeg SPF50 i ansigtet hver dag (og flere gange om dagen), og SPF30 på kroppen og man kunne absolut ikke se forskel på krop og ansigt.

Hvor tit skal jeg smører mig?

Det kommer naturligvis an på om du har et water resistant SPF på, og om du bader etc. Oftest smører folk et for tyndt lag på og hopper op og ned af poolen med et SPF som ikke er water resistant og så kan det ikke undgås at SPF?et falder af og man skal huske at smører sig flere gange.

Nogle af mine musthave solprodukter er body sprays fra COOLA – de er sindssygt nemme at påføre (så man får det gjort ofte nok), water resistent i op til 40min og så er det bare mega god kvalitet.

Et andet musthave er deres makeup setting spray med SPF30 og så glæder jeg mig så meget til at deres SPF til hovedbunden kommer til Danmark.

I ansigtet bruger jeg altid kun min SPF50 fra La Mer – den er fantastisk og indeholder også deres unikke miracle broth, som er en reparerende formular de har i alle deres produkter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BEAUTIFUL PARALIA