JEG ER TILBAGE - ER JEG KLAR TIL DET HER?

HVORDAN ER JEG KOMMET MIG OVENPÅ MIN DEPRESSION

Hej mine kære.

Hvor er det dejligt at være tilbage, og hvor er det bare endnu mere givende for mig med al den positive respons og jeres personlige historier som i har delt med mig de sidste par dage, det bekræfter mig virkelig i at det var det rigtige at vende tilbage og ikke mindst det rigtige at åbne så meget op omkring min “sygdom”. I skal vide at mit formål med at åbne så meget op omkring det her er, at jeg inderligt håber på at kunne være en inspiration eller hjælp for nogen andre derude, som er samme sted, eller at man ihvertfald ikke føler sig alene.

I dette indlæg vil jeg fortælle lidt om hvad jeg har gjort for at få det bedre. Dette er naturligvis ikke en retningslinje for hvordan man skal agere hvis man har en depression/stress, men det er blot hvad jeg gjorde for mig selv – som havde en effekt på mit helbred. Måske i kan bruge det til noget, måske ikke. Depression er så individuelt og det er så forskelligt fra person til person, hvad man er deprimeret over, nogen er måske ikke engang bevidst om det, og det kan også være virkelig svært, da alt bare bliver så uklart og føles umuligt. Mit bundede ud i dårligt selvværd og selvtillid. Jeg fortærrede mig selv så meget med mine negative tanker om mig selv, at det destruerede mig fuldstændig og fik lov til at styre mig, derfor var jeg deprimeret. Det er nok grundet min opdragelse og opvækst at jeg altid har tænkt om mig selv som jeg gør, at jeg ikke kan noget, jeg duer ikke til noget, jeg bliver aldrig til noget, jeg er en fiasko, jeg er ikke noget værd, hvordan kan nogen overhovedet elske mig? Var/er nogle af de tanker der gentagende gange florerer inde i hovedet på mig. Og når jeg siger “er”, er det fordi at jeg selvfølgelig stadig arbejder på at få det bedre. Mine tanker får ikke lov til at styre mig længere, men de dukker stadig op og prøver at tage over igen – og jeg forsøger at skubbe dem væk og holde dem på afstand.

Første step for mig, var klart at tage mit helbred og mig selv seriøst og ikke mindst være reel og indse at det her var noget som var mere vedvarende og som kun ville fortærer mig endnu mere, hvis ikke jeg tog det seriøst, det ville simply knække mig fuldstændig. Det var måske også “nemmere” for mig da jeg har stået i samme situation før, tilbage i 2014. Det er selvfølgelig altid pisse hårdt og en vanvittig svær beslutning at tage, hvorvidt man skal sygemelde sig, fordi at man ikke kan forstå hvorfor man bare ikke “kan”. Jeg var bare ikke villig til at se hvor det ville ende henne, hvis ikke jeg handlede nu og jeg er så glad for mit valg!

Fuck din dårlige samvittighed – Honestly! hvad skal du bruge den til, hvis du ikke har det godt!? – Du skylder ikke din dårlige samvittighed noget, du skulle nærmere have dårlig samvittighed hvis det var fordi du ikke tog dig selv og dit helbred seriøst. Jeg har heldigvis haft så mange mennesker omkring mig som har været rigtig gode til at sige til mig at jeg ikke skal have dårlig samvittighed. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at du ikke kan passe dit arbejde, det er ikke din skyld, its not like you asked for this. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at du ikke har ryddet op eller lavet mad til din kæreste når han kommer hjem, fordi: “nu har du jo ligget der hele dagen”. Du skal ikke have dårlig samvittighed over at aflyse en aftale, fordi at du simply bare ikke KAN. Så væk med den dårlige samvittighed, og tak istedet dig selv for at have taget valget om at DO YOU! Og det er også ok at sige fra, hvis der er noget du ikke kan overskue eller har lyst til.

Søg professionel hjælp – Jeg har i virkelig mange år gerne ville starte til psykolog, men har simpelthen været så dårlig til at tage mig sammen til at få det igangsat. Jeg havde først én psykolog som jeg ikke havde det så godt med at gå hos, og var mere ked af det når jeg gik derfra, end da jeg kom. Min nuværende psykolog fik jeg anbefalet af min leder, hvilket var en anbefaling jeg virkelig satte stor pris på, da jeg virkelig ikke kunne overskue at “afprøve” flere psykologer før jeg fandt den rigtige. Min psykolog hedder Bettina Heydenreich, hun er virkelig dygtig og jeg har det så godt med hende. Jeg har fået hende gennem min sundhedsforsikring på mit arbejde, hvilket er noget jeg generelt vil foreslå at tjekke op på om man har, if you dont already know. Det var også Bettina der sagde til mig at hun var overbevist om at jeg ikke havde en depression – men var fanget i mine egne negative tanker, de tanker der altid har fyldt så meget og været det eneste naturlige for mig at tænke og som til sidst fik lov til at bestemme over mit liv og mine handlinger.

Omring dig med folk der vil dig det bedste – Det siger sig selv and everybody says it, but it works. Og dette betyder også at italesætte det og vær åben omkring det. Jeg har selv haft rigtig svært ved at tale med folk om det, fordi jeg har følt at jeg læssede alt mit lort over på dem og belastede dem med mine issues. Men hvis det er folk der vil dig dit bedste, vil de jo hellere end gerne vide hvordan du har det og ikke mindst hjælpe så meget de kan – det ville man jo selv gøre.

Do more of that makes you happy – Jeg har bla. været ude at ride som er noget jeg i mange år rigtig gerne har villet gøre igen, det var en vild oplevelse btw., haha. Jeg har haft en masse sleepovers med min fætter, set mine veninder. Jeg har lavet alt og ingenting med Jacob. Jeg har arbejdet på bloggen og andre nye projekter, for det er noget af det der driver mig allermest og giver mig selvtillid. Det har også været at ligge i min seng en hel dag og se Hayu.

Meditation – Er er tip jeg fik fra min psykolog, and omg it is sooo good! Det har hjulpet mig så meget og er stadig noget jeg holder fast i. Jeg kan anbefale en app der hedder Insight Timer, der er rigtig mange gratis sessions derinde, samt en 7 days guide i “learning how to meditate”, som jeg har brugt et par gange. Meditation giver mig en fantastisk indre ro og giver mig evnerne til at være i nuet og mærke efter i min krop. Man føler sig vitterligt som et nyt menneske når man har haft en session. Jeg kan rigtig godt lide at gøre det om morgenen inden jeg starter min dag, eller efter behov, if i need a break.

Grubletid – Er et andet redskab jeg fik af min psykolog, primært til at styre mine negative tanker. I starten havde jeg grubletid i 20min hver dag, her måtte jeg tænke ALLE de negative tanker jeg overhovedet kunne. Når tiden var gået, måtte jeg slet ikke tænke de negative tanker igen før næste grubletid. Min oplevelse med grubletid var for det første, at det er rigtig nemt at lukke ting ude, eller udskyde dem, hvis jeg ved at jeg har en fast “deadline” til at gøre de her ting. For det andet, når du så tvinger dig selv til at tænke de her negative tanker, har man virkelig tendens til at modsige sig selv og fortælle sig selv at man ER god nok, at man BLIVER til noget etc. Nu har jeg kun grubletid efter behov, hvis mine negative tanker begynder at fylde for meget.

Og så vil jeg heller ikke glemme at nævne hvor forstående min arbejdsgiver har været i det her og hvor fantastiske kolleger, familie, venner og kæreste jeg har, who really looked out for me.

Husk også at “the healing is on going”. Jeg er heller ikke hvor jeg ønsker at være endnu, men jeg har også været 26år om at bygge det her op, så selvfølgelig kræver det dedikeret arbejde to heal completely. Men husk ALTID på, at der er lys forude og du er IKKE alene. Jeg håber i kunne bruge det til noget og det ikke bare var et laaaangt, kedeligt blogindlæg, hehe.

KYS for nu.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG ER TILBAGE - ER JEG KLAR TIL DET HER?