BACKSTAGE BMB: CIM MAHONY INTERVIEW

Fotograf: Anja Ekstrøm

//FUR: ZADIG & VOLTAIRE//JEANS: PACSUN//BLOUSE: //BELT: Gucci//STUDS: Louis Vuitton//RING: JEWLSCPH//

Igår var jeg med backstage til By Malene Birger med Loreal Professional, min yyyyndlings fotograf Anja Ekstrøm og min frisør Dan fra Niveau - vanvittig oplevelse! Jeg har faktisk aldrig været backstage til et show før, så det var mega fedt at mærke stemningen bag kulisserne og se de smukke modeller (ikke mindst) som var breathtaking! Og i lagde måske mærke til Mathilde Gøhler på min Instagram ? Og ja hun er ligeså gorgeous i virkeligheden, hvis ikke mere. Showet var insane og i kan virkelig glæde jer til By Malene Birger nye kollektion - i want it all! Kollektionen er mega glamourøs, grøn i mange afskygninger, lækre mønstre and with a hint of latex!

Jeg var inviteret med backstage for at interviewe den meget anerkendte frisør, Cim Mahony (love the name) som har sin egen salon i København, Cim Mahony Studio og har arbejdet med mange store stjerner, som Kylie Jenner. Mine spørgsmål var meget med jer i tankerne, så fokuseret på hår generelt og spørgsmål omkring hvordan det var at arbejde med THE Kylie Jenner! Cim er en helt fantastisk varm og imødekommende sjæl og en kæmpe fornøjelse at interviewe, da han gav vildt gode og uddybende svar.

Hvad er din favorit frisure til kvinder for tiden?

"Som udgangspunkt er det jo rigtig individuelt, hvis man snakker om klædelighed etc. så er man jo nødt til at approache hver enkelt persons ansigts form og personlighed især. Men hvis man skal snakke om en tendens, så ser jeg helt sikkert meget mere kort hår, både page men også helt kort. For 2 år siden arbejdede jeg med Ruth Bell, som vi klippede fuldstændig kort og siden da har vi set rigtig meget af det."

Hvad er dit no1 råd for langt og sundt hår?

“Jeg kigger jo meget på hår på en måde hvor det starter indefra, hvis man ikke er sund indefra, vil man også opleve at ens hud, hår og negle ikke har det godt. Det bedste man kan gøre for sit hår er at få taget tests for allergier, finde ud af hvilke madgrupper du ikke fungere så godt med og finde ud af om du har mangel på vitaminer. Det er også noget vi arbejder rigtig meget med i vores salon, at vi ligesom prøver at forklare at det starter her. Dernæst kan man selvfølgelig gøre nogle ting, bla. bruge en rigtig god hårbørste (Maison Pearson er Cim Mahonys favorit), den kan stimulere hovedbunden og åbne porerne - det skaber blodcirkulation og det man ligesom skal tænke på er alt det gode man har gjort indefra, det skal man have ud til håret. Det næste Mason Pearson gør er, at den tager den naturlige olie fra hovedbunden og bruger som en naturlig glans i håret og når man har gjort det får man også mere fylde, fordi man har fjernet olien fra hovedbunden. Din egen naturlige olie er den bedste conditioner for håret og er noget man ikke kan genskabe. Til sidst kan man bruge nogle rigtig gode hårprodukter, det er sidste instans. Men man skal huske at når håret kommer ud er det dødt, så man kan kun kosmetisk reparere på det."

Hvilken hårtrend har været din altime favorit og hvilken har været den mest kikset?

“Det sjove er jo hvis man skal tage dem lidt i revers, fordi man kan sige at mange af dem som er lidt kiksede er jo dem der er prøver nogle grænser og flytter nogle ting og derfor skal man nogengange passe lidt på med at snakke om kiksede hårtrends. Hvis man kigger på Billy Ray Cyrus med en mullet, hvor alle bare sagde hold kæft hvor er det bare kikset, så var det alligevel med til at gøre et eller andet som har sat noget igang og som senere hen er blevet cool og et referencepunkt. Den dårlige smag er nogengange det der flytter ting, hvor den gode smag er det der får tingene til at være status quo. Jeg synes det er lidt svært at skulle pinpointe nogen som har været min favorit, men som udgangspunkt kan man sige at det jeg nok er pirret mest af, er den dårlige smag. Hvis jeg estetisk kigger tilbage på et eller andet, så er det noget der er meget simpelt og meget klassisk, men det er ikke det der flytter mig så det er sådan lidt double-edge sword. I virkeligheden for mig, er en rigtig god klipning det jeg sætter allermest pris på. Det er fundmentet for alt og det er også noget vi gør rigtig meget ud af i salonen."

Nu har jeg jo selv været igennem alverdens kiksede stadier med mit eget hår, hvad er den største ups’er du har gjort ved dit eget hår?

“I 1989 sang Thomas Helmig “Det er mig der står herude og banker på” og havde jo rigtig flotte krøller, så der fik jeg permanentet mit hår. Det var langt og permanentet. Det så ret godt ud lige da det var lavet, men efter to uger med en udgroning så var det ikke så fedt. Min kone var heller ikke så glad for det.” Fortæller Cim imens vi alle griner i kor over nostalgien og forestillingen om Cim med en lang permanent. Kan ikke lade være med at tænke på Alan i hangover "I was just joking, this isnt a real perm".

Hvis jeg gav dig lov til at gøre lige hvad du ville med mit hår, hvad ville du så gøre?

“Uha det er jo lidt svært at sige for nu har du det jo sat op. Men jeg vil sige umiddelbart så er dit hår jo ret kraftigt, så hvis vi lige skal gå tilbage til klipningen, så er jeg næsten sikker på at jeg ville kunne gøre noget for dig i klipningen for at få dit hår til at falde rigtig flot. For der er rigtig mange piger med kraftigt hår som bare får det klippet lige over, og hvis der ikke bliver klippet rigtig ind i håret eller der bliver lavet etager på den forkerte måde, så bliver det noget skidt."

Hvad er dit absoult yndlings produkt for tiden?

“Der er et produkt fra L’oreal som hedder Plí, det er et af de ældste prdoukter i deres serie og som i virkeligheden startede som en vandondulationsvæske og jeg kan huske det fra min mors salon da jeg var 4år gammel, men det produkt det er så genialt og der er også en grund til at det har overlevet og overlevet. Det er fantastisk til at føntørre i, for at få mere fylde og bliver helt usynlig i håret når du har haft varme og en børste igennem det."

Jeg kan se at du bla. har arbejdet med store stjerner som Kylie Jenner, hvordan var det? og hvem er den mest inspirerende person du har arbejdet med?

“Jeg vidste faktisk ikke noget om Kylie Jenner andet end at man jo ikke har kunnet undgå at støde på hende på SoMe. Men jeg var meget positivt overrasket, forstået på den måde hun er 19år gammel og hun har gang i 3 multinationale virksomheder og hun styre det hele med hård hånd, mens vi skød. Så hendes professionalisme var jeg meget overrasket over, det havde jeg ikke regnet med. Jeg var bragt med på denne her opgave fordi Allure gerne ville have hende væk fra det her meget poleret look og mere over i det meget naturlige look. Og hun var super cool, hun var bare sådan “Du gør bare hvad du vil, jeg har set dit arbejde og jeg synes det ser fedt ud."

"Jeg har jo arbejdet med rigtig mange fantastiske fotografer, men en af dem som har gjort allerstørst indtryk på mig som jeg har arbejdet med er Peter Lindbergh, som igen står for noget vildt klassisk og smukt og har holdt en stil igennem 40år som bare virkelig holder."

Hvad er dit bedste råd for at opnå success?

“Ydmyghed og hårdt arbejde. Jeg fik et råd meget tidligt i min karriere af en frisør der hedder Sam McKnight som jeg assisterede, og han sagde til mig “Don’t believe your own hype” og det har jeg altid båret lidt med mig, at uanset hvad folk de skriver om dig, uanset hvad det er du laver, så er det en illusion, det er ikke dig, og du er aldrig nogesinde bedre end det job du står på eller det sidste du lavede." Et råd som jeg kun kan give ham ret i!


  • Near København V, København

Synes godt om

Kommentarer

SABATINA
SABATINA,
Ej, hvor spændende - og virkelig spændende spørgsmål, du har stillet ham, hvor han giver nogle gode svar <3
nouw.com/sabatina