DERFOR BØR ET AFSLAG VÆRE DIN STØRSTE MOTIVATION

Jeg har gjort mig nogle tanker omkring der her med ikke at tage et afslag som et nederlag, men derimod som en udfordring og et redskab til at kunne forbedre dig og nå sine mål og ikke mindst for at motivere dig til at blive endnu bedre. Dette kom sig efter at have fået afslag på en stilling jeg søgte for nyligt som jeg ellers virkelig gerne ville have haft! Det er svært ikke at tage det som noget enormt negativt når man får et afslag og når man sågar ikke engang bliver inviteret ind til en samtale også for mig.

Jeg blev enormt ked af det og nedtrykt da jeg fik en mail retur om at jeg ikke var ‘relevant’ for dem på nuværende tidspunkt på trods af min store tilfredshed med min ansøgning, heldigvis har jeg en masse folk omkring mig som er gode til at få mig tilbage på rette køl og se de positive aspekter i sådanne situationer, når jeg ikke kan det.

What to do?

Man kan altid sidde og bryde sit hovede med spørgsmål som, hvorfor man ikke var relevant, hvad man gjorde forkert og hvad kunne man have gjort bedre? For der er så mange faktorer der kan spille ind for, hvorfor det ikke blev dig.

Det bedste man kan gøre er først og fremmest at sende en nysgerrig mail tilbage hvor du spørger ind til hvad dine manglende kvalifikationer er og om der er noget du kunne have gjort bedre til næste gang.

I mit tilfælde synes de at jeg havde en masse relevant erfaring, men dog mangel på udannelse indenfor faget. Det vidste jeg jo egentlig godt og kan derfor også godt forstå at man vælger en kandidat der har noget på papir, fremfor en der ikke har.

Dette giver dog mig redskaber til at kunne udvikle mig mere specifikt indenfor det fag jeg ønsker at arbejde i, så jeg sammen med min erfaring forhåbentlig er den de gerne vil have fingrene i næste gang.

Jeg startede jo med at læse lidt PR & Kommunikation i startet af året og er nået frem til at jeg gerne vil have mere end bare hjemmelæsning. Jeg har derfor undersøgt diverse kurser og fagmoduler indenfor markedsføring, kommunikation og events, er det noget i har erfaring med?

Man må ihvertfald huske ikke at lade sig slå ud af de udfordringer man møder på vej til sit mål, for der er ingen der når til tops uden udfordringer og udfordringerne gør dig kun klogere og stærkere.

Synes godt om

Kommentarer