DET KOSTER VORES REJSER TIL USA

Fandt lige det her billede af Jacob og jeg på vej til hoover dæmning - acting all natural med vores selfiestang.

Efter at have fået et par spørgsmål omkring hvad vi giver for vores tur til USA, hvad og hvor vi booker etc. tænkte jeg at lave et samlet indlæg som besvarer alle spørgsmål, for der er no right or wrong og der er rigtig mange måder at gøre det på. Jeg vil give jer mine tips og ligesom fortælle jer hvordan vi regularly laver vores ture, måske i også har nogle tips til os?

Det er ingen hemmelighed at vi bruger rigtig mange penge på vores rejser til USA, men det har også den højeste prioritering for os, hvor andre måske prioriterer at købe lejlighed, dyr bil etc. så kan vi rigtig godt lide at bruge vores penge på at rejse og det er efterhånden kun til USA, haha. Det er ikke fordi vi ikke vil se andet, men efter vi var derovre første gang er vi bare blevet så bidt af det og elsker det så meget, at vi ikke har lyst til at rejse andre steder hen, for now. Der er selvfølgelig mange andre steder i verden vi godt vil opleve, men lige nu er det USA der har højeste prioritet hvergang. Denne gang skal vi være afsted i 32 dage, vi har faktisk lige forlænget turen med en uge, så vi skal være væk næsten ligeså lang tid som sidst.

Fly:

Vi har kun fløjet med Norwegian derover og tilbage, fra både Florida og LA og kun direkte. Hverken Jacob eller jeg orker sådan en 20 timers tur med mellemlandinger og alt muligt, så vi plejer at flyve direkte, det er så meget nemmere - men vi flyver ikke first class, det er simpelthent så dyrt synes jeg (selvom man godt kunne have lyst til det nogengange for bedre sæder! hah). Der er mange der flyver med mellemlandinger, det er oftest også billigere, så hvis man ikke har noget imod det synes jeg det er en god idé for at gøre turen mere økonomisk. Generelt for fly, hotel, billeje etc. vil jeg anbefale at holde øje og booke i god tid, så er det oftest billigere.

Vi har også booket en indenrigs flyvning fra Miami-Las Vegas, det kan man også få ret billigt. Jeg mener at vi flyver med American Airlines.

Hotel:

Vi booker stort set kun hoteller når vi er afsted, hvilken for nogen måske virker lidt luksus, men jeg kan simpelthen ikke være et sted hvis jeg ikke synes der er hyggeligt eller pænt, det er absolut ikke for at være snobbet, men jeg får sådan lidt angst lignende symptomer hvis jeg ikke føler mig tilpas og hjemme - giver det mening? Men vi tager altså absolut heller ikke de aller aller dyreste hoteller, men heller ikke de aller billigste. Vi booker altid alle vores hoteller gennem Hotels.com, da vi synes det er super god service, informativt og de garanterer altid de bedste priser. Herudover optjener man også gratis overnatninger, som vi som regel også når at bruge imens vi er der. Vi har altid alle vores hoteller samlet i appen, det giver et superfint og nemt overblik (god, hvor jeg lyder som en der er sponsoreret af hotels.com, im not!! hehe).

Vi bookede én airbnb sidste år da vi var i Santa Monica og det var faktisk ganske udemærket og vi sparede det halve af hvad vi havde givet for det hotel vi skulle have boet på. I år har vi booket igen på airbnb når vi er Beverly Hills, det er en super lækker studio apartment som har pool og ligger 10min gå gang fra Sunset Blvd. og det har vi heller ikke givet særlig meget for. Jeg synes airbnb fungere mega godt og der er rigtig mange fede lejligheder at finde derinde. Jeg kender også mange andre der har gjort det i andre lande end USA og de har også kun været glade for det. Så det er helt klart også en mulighed for at spare penge, hvis man gerne vil gøre turen lidt billigere.

Jeg har også hørt om folk det couch-surfer, hvilket er en mega billig løsning - jeg ved dog ikke lige hvor og hvordan det fungerer.

Billeje:

Hvis man ønsker at have bil når man er afsted er der masser af muligheder for billeje både hjemmefra men også derovre. Vi har kun haft Camaro eller Ford Mustang convertibles når vi har været afsted, fordi vi ligesom synes det er en del af oplevelsen at køre rundt i sådan en, det er selvfølgelig også en lidt dyr måde at gøre det på - but its gooood. Vi booker altid vores biler hjemmefra, hvad vi lige finder af det bedste tilbud, men typisk hos Avis eller Sixt. Vi har også prøvet at leje en Nissan i Miami i en dag den ene gang for at køre i mall og det gav vi måske sådan noget 300kr for, hvor vi giver 600kr om dagen for Mustang/Camaro. Vi plejer dog ikke at have bil når vi er i Miami, fordi det er mega dyrt at parkere overalt og der er ikke rigtig nogen grund til at have det for der er ikke så langt til ting og der kører masser af busser til downtown og f.eks. gratis busser fra ens hotel til mall og fra downtown til little havana (hvis det er det man ønsker at se). Vi har også kun Jacob på som driver, ellers koster det ekstra, og jeg tør alligevel ikke køre derovre! Haha.

Lommepenge:

Lommepenge går selvfølgelig til mad/drikke, shopping og seværdigheder. Det er selvfølgelig meget op til en selv hvad man igen ligesom prioriterer at bruge sine penge på. Vi plejer ikke at bruge sindssygt mange penge på mad og spise f.eks. sjældent ude. Vi spiser som regel frosties, cherios el.lign. til morgenmad og så køber vi mælk og engangs skåle og skeer og så har vi det på hotelværelset. Til frokost og aftensmad handler vi nogen gange og laver mad selv, ellers køber vi nogle færdige salater fra supermarkeder eller sandwich, pizza eller hvad vi nu har lyst til. En gang imellem tager vi ud og spiser, når vi lige synes vi skal hygge os ekstra meget. Til gengæld køber jeg Starbucks cold brew hver dag, haha - but thats my priority! Ift. Shopping er det også forskelligt hvad vi bruger, man skal dog lige være opmærksom på at der er regler for hvor meget du må have med hjem, ellers skal man betale rigtig meget i told på det man har handlet. Jeg tror det er omkring 3.500 man må have med hjem for hver, men det kan man tjekke hos CPH Airport.

Alt i alt er denne tur løbet op i 45.000 uden lommepenge.

Praktisk:

Nu ved jeg ikke hvor mange af jer der har været i USA før, men husk at søge om ESTA et par måneder før i skal rejse (just in case, hvis den ikke bliver godkendt). Der er rigtig mange fake links derude og i skal altså ikke af med mere end cirka 80kr. pr. person, hvis i har betalt mere end dette er det altså ikke the real thing. I kan søge ESTA via linket her. Når i har udfyldt ansøgningen kan der gå et par minutter før den bliver godkendt eller et par dage, vi har prøvet begge dele. Når den er godkendt gælder den i 2 år.

Ift. Kørsel er det også vigtigt at have et internationalt kørekort, mener at det koster omkring 150kr - dette skal du bruge hvis du feks bliver stoppet af politiet i USA. Vi har aldrig fået brug for det, men det er en nødvendighed at have med.

Synes godt om

Kommentarer