SÅDAN BESKYTTER DU DIG BEDST MULIGT I SOLEN

Hej mine kære,
En lille varm hilsen fra Key West og lidt solskin jeres vej. Jeg ved godt at sommeren ikke er nået Danmarks grænser endnu, men jeg tænkte at jeg alligevel ville lave et indlæg allerede nu, om hvordan du kan beskytte dig bedst muligt i solens varme stråler, så kan du ihvertfald være godt forberedt.

Jeg synes selv at jeg passer rigtig godt på min hud i solen, men det er da heller ikke fordi at jeg ikke laver en smutter engang imellem. Jeg er blevet meget bevidst hvad angår UV og beskyttelse og det er nok lidt en 'arbejdsskade' da jeg i min branche møder rigtig mange hvor jeg kan se et tydeligt eksempel på hvor meget solen faktisk kan skade din hud. Derudover har jeg også en meget sensitiv hud og tendens til rosacea i ansigtet, så hvis jeg heller ikke passer godt på vil det også kun blive forværret.

Jeg synes jeg har været enormt flittig til at smører mig ind regelmæssigt med solbeskyttelse herovre, men derfor oplevede jeg alligevel (for første gang i mit liv) at få en masse små væskende blærer på mine skuldre. Jeg fik det virkelig så skidt og følte bare at jeg havde mishandlet min krop. Har i nogensinde set den der reklame fra TRYG hvor de ligger barbiedukker på en stegepande? Det var literally sådan jeg følte at jeg havde behandlet min krop! Hah. Det er forsvundet igen og jeg forsøger at være endnu bedre til at smører mig ind!

Men hvad kan du gøre?

Hav respekt for solen
Virkelig! Vi kan have tendens til at bilde os selv en række ting ind, som at vi kun behøver smører os en gang på en varm dansk sommerdag, at vi ikke behøver smører os hvis vi bare skal sidde på kontoret (ved et vindue!), eller at vores SPF i vores dagcreme er rigeligt. Hvor tit du skal smører dig, er afhængigt at hvor lang tids beskyttelse din solcreme garanterer og om du har svedt, været i vandet eller tørret dig med håndklæde. Og jo du får meget sol igennem dit vindue på kontoret og SPF'en i din dagcreme er slet ikke som en rigtig solcreme og garanterer dig altså ikke beskyttet. UV-stråling er også kræftfremkaldende og er faktisk årsagen til 85-90 % af alle hudkræfttilfælde.

Produkter og mængde
Vælge dine produkter med omhu! Jeg taler af erfaring når jeg siger at ikke alt solbeskyttelse er lige godt. Vælg nogle gode produkter som beskytter både mod UVA & UVB, jeg plejer at bruge SPF15 eller 30 derhjemme og 30 eller 50 på ferie. I ansigtet bruger jeg altid SPF50 + jeg bruger altid oliefri solcreme. I øjeblikket bruger jeg Clinique mineral sunscreen til kroppen og LA MER SPF50 til ansigtet. Man siger at man skal bruge omkring 1 håndfuld ad gangen til hele kroppen.

Siesta og solhat
Hold dig gerne fra solen eller i skyggen mellem 12-15, da solens stråler er aller stærkest her. Jeg har benyttet mig meget af min solhat på ferien da den er stor og skygger for mine skuldre (also a way to look fashionable in your swimsuit!)

Glem ikke håret
Min hovedbund bliver også let skoldet og som i ved passer jeg virkelig godt på mit hår! Så igen en god grund til at bruge solhat og så bruger jeg Redken One United for at beskytte mit hår bedst muligt.

Spraytan
Jeg får altid spraytan af Tanning Danmark før jeg tager på ferie, af to grunde. 1 er at jeg ikke har lyst til at hoppe i en bikini med min vinterbleg krop og alt ser altså lige 10x blegere ud i solens stråler! Hah. 2 er at det faktisk går ind og optimerer din tan, det vil sige at når du solbader med spraytan så svare det faktisk til at du allerede har ligget to uger i solen, så du er nemmere ved at få farve. Win win!

Med disse tips kan du ihvertfald beskytte dig bedst muligt i solen, mærk efter på din krop hvor meget sol den kan tåle og giv den ikke mere end det ❤️

Solkys fre the keys
  • BEAUTY

Synes godt om

Kommentarer

Thea,
Super fedt indlæg, jeg bliver så hurtigt solbrændt 😊
lifestylexblogger.blogspot.dk/